7 ting, du måske ikke vidste om strækmærker

Strækmærker er helt almindelige, og det kan både være din fysisk eller genetik, der afgør om du får dem. Heldigvis kan strækmærker idag behandles.

1. Strækmærker er ardannelser i huden

Strækmærker skyldes - som navnet antyder - en overstrækning af de elastiske fibre i huden. Når kroppen vokser hurtigere, end huden kan følge med, bliver hudens fibre trukket over, og det giver de karakteristiske “revner”.

For det meste bliver strækmærkerne ved med at være der, men med tiden ændrer de udseende fra rosa eller blå striber til en nuance, der minder mere om den omkringliggende hud.

2. Strækmærker er helt almindelige

Næsten alle oplever på et tidspunkt i livet at få strækmærker. Både mænd og kvinder kan udvikle strækmærker, og det kan ske både i ungdomsårene, hvor væksten er hurtigt, eller senere i livet.

3. Du kan både få strækmærker på grund af fysiske og hormonelle faktorer

Fysiske faktorer, såsom overvægt og graviditet, gør, at du får strækmærker, fordi huden “sprækker”.

Du kan også få strækmærker på grund af hormonelle ændringer. Dette kan både ske i puberteten, under en graviditet eller ved hormonbehandling. DU kan altså sagtens være slank og stadig få strækmærker

4. Din genetik påvirker din mængde af strækmærker

Du kan have genetisk stor tilbøjelighed til at få strækmærker. Så hvis din egen mor har strækmærker, og du selv har, får dine børn det sandsynligvis også. Det er altså ikke altid hurtig øget vægt eller hormoner, der påvirker din hud til at lave strækmærker.

5. Man kan godt behandle strækmærker

Indtil fornylig var det gængse råd mod strækmærker, at man skulle lære at acceptere dem og forsøge at leve så sundt som muligt. Idag ved man dog, at strækmærker godt kan reduceres.

Med behandlingsmetoden Striort kan strækmærker reduceres med helt op til 80%.

Striort er skånsom og naturlig og sikrer dig varige resultater uden brug af nåle og kirurgi. Ved hjælp af vacuum trækkes ilt og næringsstoffer op til de ødelagte områder omkring strækmærkerne, så huden atter kan forny sig selv, og strækmærkerne minimeres.

Læs her mere om Striort og find her vores priser.

6. Mænd kan også få strækmærker

Det ses måske oftest, at det er kvinder, der får strækmærker. Men mænd kan også sagtens få dem, hvis de oplever hurtig vægtøgning.

Bodybuildere får eksempelvis ofte strækmærker på arme og ben, når deres muskler vokser sig store på kort tid.

På billedet ses eksempel på resultatet efter behandling af sådanne strækmærker.

7. Dine strækmærker forsvinder ikke, selvom du taber dig

Det ville være smart, hvis strækmærkerne forsvandt, hvis du tabte dig. Men selvom strækmærker ofte kommer på grund af en vægtøgning, vil de ikke forsvinde fra huden, selvom du taber dig. 

Fibrene er nemlig ikke selv i stand til at genvinde sin elasticitet, når først de er blevet overbelastet.

Du kan booke gratis forsamtale til Striort i vores online booking eller på 26 333 222, og finde vores priser her.

Kilde/ inspiration: Liv, 17. juli 2017