Vælg at være positiv – 30 konkreter ideer

"Alting kan blive taget fra os, undtagen én ting: Friheden til at vælge vores holdning" Citat Viktor Frankl

At du er fri til at vælge din holdning er udgangspunktet for "active coping" - at man selv tager ansvar for sine tanker og holdninger, og gør noget aktivt for at flytte dem i den positive retning - for sig selv og andre.

Tag selv ansvar - nu!

Det er ikke altid helt nemt at oversætte fra teori til praksis i hverdagen, og slet ikke i disse Corona tider, men omvendt så er det måske netop nu, at vi har behov for det - og også tid til det. Tid til at tage aktivt stilling til vores måde at tilgå vores omverden - nyhederne i TV, drøftelserne omkring middagsbordet, situationen på arbejdet etc. Vi må tvinge os selv til at fokusere på det positive og mulighederne, frem for det negative og alle begrænsningerne.

Som alt andet kræver det øvelse, og konkret handling. Her kommer Action for Happiness ind i billedet. En rigtig god ven og samarbejdspartner - Merete Klitgaard fra MKCPH - var så fantastisk at dele april måneds "Activ coping kalender" fra Action for Happiness.

Action for Happiness er en bevægelse, der på global basis arbejder for en mere positiv og "caring" verden, og herunder udgiver de en såkaldt "Active coping kalender", som de endda har oversat til dansk. Se billedet.

I vores optik er den helt fantastisk - den indeholder en række helt konkrete og ligetil aktiviteter, der kan hjælpe os hver især til at komme igang med de tiltag, der kan flytte os.

Læg mærke til fem smukke ting

Tag fx den 11. april: Bemærk fem ting i verden, der er smukt omkring dig. At fokusere på det gode, gør en kæmpe forskel. Herhjemme skiftes vi ofte til at fortælle de 3 bedste ting fra dagen, når vi spiser til aften - det er ikke altid det lykkes, og nogle gange har der slet ikke været 3 gode ting... Men det er en super øvelse for både børn og voksne.

Eller den 20. april: Tag tid til selfcare. Tid behøver jo ikke være mere end 10 minutter, men det er det aktive tilvalg af tid til dig selv; om det så er en lækker ansigtsbehandling, en gåtur med en god podcast eller hvad det er. Det er op til dig, men du tog beslutningen om, at du kom i første række. For kommer vi ikke indimellem selv i første række, så bliver det svært at sætte andre i førsterække på den lange bane.

Op på opslagstavlen - også til maj

Så vi kan bare anbefale denne lille fine kalender - print den ud, hæng den op. Og når april er gået, så streg april ud, og skriv maj, for her virker den også 🙂

God fornøjelse