Hvorfor er det vigtigt at rense kroppen for affalds- og giftstoffer?

Hvad er affaldsstoffer hhv. giftsstoffer egentligt? Og hvorfor hører de slet ikke til i kroppen?

Affaldsstoffer er det “overskud”, som cellerne ikke kan bruge til noget, mens giftstoffer kommer udefra og findes i luften vi indånder, i maden vi spiser, rengøringsartikler, cigaretter, alkohol mm.

I udgangspunktet udrenser kroppen sig selv. Men når vi udsættes for for mange affalds- og giftstoffer, og måske fører en livsstil, der ikke i tilstrækkeligt omfang tillader kroppen at afgifte sig selv, så kan kroppen ikke længere følge med.

Ophobning af affaldsstoffer og giftstoffer i kroppen er skadeligt for din sundhed – blodcirkulationen bliver blokeret, næringsstoffere får sværere ved at blive transporteret rundt til dine celler, immumforsvaret svækkes, vi føler os trætte og energiforladte, og det bliver sværere at tabe sig.

På samme måde har det betydelige effekter for dit udseende – huden regeneres langsommere, appelsinhud/cellulite dannes og fedt kan ophobes.

Derfor er det vigtigt at sikre sin krop de optimale betingelser for at undgå ophobning af affaldsstoffer og giftstoffer. Der er meget du selv kan gøre; drikke tilstrækkeligt med vand, få din søvn, spise økologisk mm. Men ønsker du at give din krop et "detox boost" fx i forbindelse med ønsket om vægttab, bedre fordøjelse eller hudproblemer, så kan en vigtig ingrediens være infrarød varme.

Hos Bodyshape-Esbjerg bruges infrarød varme både i det infrarøde varmetæppe, men også i forbindelse med body wraps, og i TEI behandlinger, der kombinerer muskelstimulation med infrarød varme.