Kropsbehandlinger – guide til den rette behandling


Et nytår bringer for mange overvejelser omkring deres sundhed, livsstil og krop. Slankekur, ændrede kostvaner, mere motion, hårdere motion, yoga... mulighederne er mange - næsten så mange, at det kan være svært at overskue, hvor man skal starte og slutte, og hvad der er det rigtige i din situation.

Men fælles for sådanne nytårsfortsætter er, at det ikke bare er "en walk in the park". Det kræver omhu, vedholdenhed, viden, selvdisciplin og sikkert meget mere. Er det realistisk på egen hånd - eller kunne det være fornuftigt at speede processen op og blive hjulpet lidt på vej.

I dette blogindlæg giver vi dig vores bedste bud på, hvordan kropsbehandlinger kan hjælpe dig med at indfri dit "kropsmæssige" nytårsfortsæt - og du finder en guide til, hvilken behandling, der kunne være den rette for dig.

Kropsbehandling: En genvej til at nå din drømmekrop?

Førhen blev kropsbehandlinger måske set lidt som snyd. En genvej man kun tog, hvis man ikke kunne tage sig sammen og selv indfri sit fortsæt om en sundere, stærkere og slankere krop.

Hvordan ser TEI ud

Enkelte har stadig den holdning. Det kan vi se på kommentarer til vores opslag på fx Facebook. "Luk nu bare munden", "Tag jer sammen og tag i fitness" eller "Løbeturen løber jo ikke sig selv".

Men overordnet set er det vores oplevelse, at holdningen har ændret sig. Det er både langt mere brugt og anerkendt at kombinere sin egen indsats med råd og assistance fra specialister.

Et holdbart vægttab eller opstramning af kroppen er ikke nemt, og mange når det desværre aldrig. Så hvis man kan få hjælp til at nå sit mål - og måske endda hurtigere og mindre surt, hvorfor skulle man så ikke det?

Så nej - kropsbehandlinger på vej mod en stærkere, sundere og slankere krop er bestemt ikke snyd.

Behandlinger som en naturlig del af processen

Hvordan kan kropbehandlinger så indgå i processen?

For nogle er sagen klar - de går igang, er i stand til at holde motivationen, og arbejder målrettet derudaf. De har ikke så meget brug for en kick-start eller et boost undervejs; til gengæld kan vi hjælpe dem som en naturlig og planlagt del af deres forløb.

Er målet fx vægtab så er det oplagt at planlægge en række behandlinger med body wraps ind i forløbet - body wraps sikrer, at affaldsstofferne ikke ligger og blokerer for vægttabet, og dermed at vejen til et godt resultat bliver nemmere. Eller man kan planlægge en fedtfrysning, der taget fat på den del af fedtet, som genetisk set er sværest at komme af med.

På den måde indgår behandlingerne som en naturlig del af processen.

Et kærligt skub i retning af nyhedsfortsættet

For andre er sagen / målet også klar. Det med at komme igang, ændre vanerne og holde motivationen oppe kniber det bare lidt mere med. Det kan der være mange grunde til; men en af dem er, at hverdagen atter kommer snigende, den ene dag tager den anden, og prioriteringen af en selv og sine mål rykker pludselig længere nede af listen - nærmest uden man mærker det.

Lyder det bekendt ?

For mange er svaret ja, og her kan vi hjælpe. Ud fra dine ønsker, behov og muligheder planlægger vi sammen et forløb.

Det behøver ikke være langt og dyrt, men med nogle løbende behandlinger og "interaktioner", der er målrettet dine ønsker og planer for din krop. Vi sætter ind, der hvor det er sværest og booster dine resultater.

Vi hjælper dig naturligvis med at vælge de rette behandlinger og fokuserer dem i forhold til netop din krop og dine ønsker.

Kropsbehandlinger målrettet dit behov

Hos Bodyshape har vi sat os for, at uanset hvilket mål du har i forhold til kroppen; så vil vi kunne hjælpe.

Om det drejer sig om vægttab / slankekur, opstramning, styrke, appelsinhud, strækmærker, irriterende fedtdepoter eller ødemer, så skal man kunne komme til os.

Det betyder ikke, at vi har et hav af forskellige behandlinger, men at vi nøje har udvalgt en palette af behandlinger, der supplerer hinanden, og som kan målrettes dine ønsker.  

Men hvordan finder man så ud af, hvilken behandling der er den rigtige i forhold til den forandring, man gerne vil opleve.

Det hjælper vi naturligvis med, men du er også meget velkommen til at læse lidt om de forskellige behandlinger, og hvilke der kunne være relevante for dig. 

GUIDE: Valg af kropsbehandling

Med mere end 7 års erfaring med kropsbehandlinger har vi set utrolig mange kroppe i alle former, figurer og træningsniveauer, og vi har set rigtig mange resultater af de forskellige behandlinger. Herunder giver vi en række tommelfingerregler, du kan gå efter, når du overvejer, hvilken behandling, der kan være relevant for dig.

Det hele afhænger af, hvilket mål du har. Ønsker du at tabe dig, komme af med væske i benene, få en smukkere og glattere hud uden strækmærker og appelsinhud - eller?

Herunder guider vi dig på følgende områder:

  • Opstramning af kroppen
  • Hjælp til vægttab / slankekur
  • Slankende effekt her og nu
  • Smukkere og glattere hud
  • Fokuseret slankning af fx mave eller lår
  • Behandling af dine strækmærker


Opstramning af kroppen

Kan du svare ja til et af disse spørgsmål, så kan en opstrammende behandling være noget for dig:

  • Er din hud og dit væv ved at blive slapt og ujævn?
  • Oplever du de kropslige eftervirkninger efter graviditet, fødsel og amning?
  • Har dine muskler mistet deres oprindelige tonus?
  • "Blævrer" huden/kroppen lidt for meget?

Når målet er opstramning tilrettelægger vi et forløb med individuelt tilpassede TEI og / eller body wrap behandlinger.

Med TEI systemet kan man arbejde dedikeret med at stramme huden og vævet op og genskabe musklernes oprindelige tonus. TEI står for Termo (infrarød varmeterapi), Elektriske impulser og Integration af de to foregående.

Ved at stimulere musklerne med de elektriske impulser får vi dem til at arbejde, som var du taget i fitnesscenter. På den måde opstrammes musklerne og vævet effektivt.

TEI er ikke ren afslapning, det kræver også noget af dig. Til gengæld plejer vi at sige, at en TEI behandling svarer til cirka 6 timer i fitness centret, fordi vi er i stand til at arbejde med mange muskler / dele af kroppen på en gang.

Body wraps arbejder ikke på samme måde med musklerne, men derimod med vævet der ligger omkring (det gør TEI også for de dele af kroppen vi arbejder med).

Med body wraps arbejdes dedikeret med at reducere affaldsstoffer og væskeopsamlinger, og revitalisere hud og væv. og du vil opleve en hurtig opstrammende og slankende effekt.

Læs her mere om opstramning, og kontakt os på 26 333 222, hvis du vil høre mere


Hjælp til vægttab

Drømmer du om at tabe dig, og er gået i stå eller har brug for en kick-start, så er du ikke alene. Vægttab står højt på ønskesedlen for rigtig mange af vores kunder, og selvom vægttab ikke kan sikres med behandlinger alene, så har vi flere rigtig effektive behandlinger, der kan hjælpe dig godt på vej.

Infrarød varmeterapi meget gerne kombineret med body wrap har flere positive effekter for din krop og sundhed.

I forbindelse med en slankekur er den måske vigtigste fordel, at den effektivt arbejder med affaldsstofferne i kroppen - den detoxer så at sige din krop. Det er vigtigt i en vægttabproces, da affaldsstoffer så at sige kan ligge og blokere for dit vægttab. Er dit vægtab gået i stå - eller vil du gerne godt igang, så overvej at kombinere din egen indsats med et lille forløb med bodywraps med infrarød varme.

En anden gevinst ved infrarød varme er kalorieforbrænding; for mens du nyder roen og velværen vil du svede og forbrænde kalorier. Vejen til vægttab går via forbrænding af kalorier i et højere tempo, end du indtager dem, her kan infrarød varme også hjælpe.

TEI: Derudover har vi mange, der har stor gavn af TEI behandlinger i kampen mod kiloene. TEI sætter forbrændingen i vejret under selve behandlingen, men fordi TEI effektivt arbejder med din muskulatur, så øges din forbrænding ikke bare under selve behandlingen, men også efterfølgende i din hverdag. På den måde får du en højere daglig forbrænding og dermed lettere vej til vægttab. En bonus ved TEI er opstramning af kroppen; så der er mange gode grunde til at tilvælge TEI som en del af dit forløb.

Et TEI forløb vil typisk være 8-10 behandlinger, hvor vi nøje vælger de programmer, der maksimerer kalorieforbruget og vægttabet undervejs.   

Derudover kan fedtfrysning ofte være en rigtig god mulighed i forbindelse med vægttab.

Fedtfrysning må ikke forveksles med en slankekur; da der kun bliver behandlet lokalt - fx mave eller lår.

Men ofte vil man i et vægttabsforløb opleve, at der er et eller måske flere områder, hvor det er særligt svært at tabe sig. Det kan være genetisk betinget (din mor har også ridebukselår eller store overarme) eller hormonelt betinget (med overgangsalderen sætter der sig mere på sideben eller mave). Hvis du også gerne vil reducere her; ja så kan fedtfrysning være en rigtig god mulighed.

Hvornår skal man så vælge fedtfrysning i sit vægttabsforløb?

Med mindre man har et område man er virkelig ked af, så er det en god ide at komme lidt igang og smide de første kilo. Men når du så er i gang, og kan konstatere at fedtet på fx maven ikke følger med, så kan fedtfrysning være en rigtig god investering i dig selv. Det gør både en kæmpe forskel for dit udseende og for din motivation.

Du kan også vente til du er i mål eller næsten i mål med din slankekur, og så reducere det sidste ved hjælp af fedtfrysning. I teorien burde det være mest effektivt, men faktisk ser vi, at langt de fleste vælger fedtfrysningen undervejs i deres forløb for at fremskynde den flottere krop og give motivationen et boost.

Læs her mere om vægttab og slankning og fedtfrysning.Hvilken behandling skal jeg vælge, hvis jeg vil have effekt med det samme?

Er du på vej på charterferie, eller står du foran en festlig begivenhed, hvor tøjet godt måtte sidde lidt bedre, så anbefaler vi vores luksus body wrap.

Vores luksus body wrap giver centimeterreduktion, ligesom du vil få en smukkere og glattere hud, så du er klar til at springe i festtøjet eller bikinien.

En luksus bodywrap kombinerer effekten ved infrarød varmeterapi, lymfedrænage og de aktive ingredienser i cremerne for den bedste og hurtigste effekt.

Du kan nøjes med en enkelt behandling, men mange bliver faktisk så glade for resultatet, at de vælger at komme igen, så de laver et miniforløb med 2-3 behandlinger.

Effekten af body wraps kan vare i flere uger, så du både kan nå festen / ferien og bare nyde din opstrammede krop i hverdagen.

Læs her mere om body wraps, og her om priserne på bodywraps og vores øvrige kropsbehandlinger.Hvad skal jeg gøre for at få en blødere og glattere hud?

Ligesom huden i ansigtet kræver pleje og omsorg, så gør huden op kroppen det faktisk også. Den er godt nok pakket ind i bukser og bluser det meste af året / døgnet, men hvis vi gerne vil have en smuk hud i hverdagen og på sigt, så er det med også at fokusere på kroppen.

Døjer du med en kedelig hudtone, aldrende og uspændstig hud og måske udtørring, så er et rigtig godt valg også vores body wraps - gerne luksus versionen.

Udover effekterne beskrevet ovenfor, så revitaliserer den nemlig også din hud og væv, og giver dig en smukkere og glattere hud. På den måde opnår du rigtig mange positive effekter ved halvanden times afslapning hos os.

Og effekten får du med det samme. Typisk anbefaler vi et forløb på omkring 3 behandlinger, men du er også meget velkommen en enkelt gang.Irriterende deller - dobbelthage, bh-delle, dansehåndtag, mavedelle, for tykke lår…  

Er der et særligt område af kroppen, du er ked af - hvor fedtet sidder for tykt, så er fedtfrysning svaret.

Fedtfrysning reducerer lokalt antallet af fedtceller, således at fedtdepotet mindres, og området slankes.

Efter behandlingen forsvinder fedtcellerne over en periode på 3-4 uger, og de kommer ikke igen.

En af de helt store fordele ved fedtfrysning er, at effekten er varig, og at det ikke gør ondt.

Stort set alle områder på kroppen kan behandles, og det er lige meget om du er super fit, ganske almindelig eller aldrig har set et fitness center. Så længe du har et område, du gerne vil have gjort noget ved.  

Bodyshape-Esbjerg var en af de første klinikker til at introducere fedtfrysning og har nu over 7 års erfaring med behandlingen. Vi tilbyder altid gratis forsamtale, men kommer du lang vejs fra, kan du også komme direkte til behandling.

Resultaterne af fedtfrysning taler for sig selv - se her vores før-efter fotos, og find her vores priser.


Hvordan kommer jeg af med mine strækmærker ?

I mange år har vi fået at vide, at strækmærker ikke behandles, det må man bare lære at leve med. Og det er jo heller ikke fordi man skal have et ønske om at reducere / fjerne sine strækmærker, for nogle er det et dejligt og naturligt tegn på fx graviditet.

Men for andre, så er strækmærkerne - uanset hvor på kroppen de er placeret - vældig generende. Man har ikke lyst til at tage på stranden, iføre sig sommertøj og hver gang man kikker sig selv i spejlet, så bliver man træt af dem.

Har du det sådan, så er det faktisk muligt at få reduceret dine strækmærker med helt op til 80% med behandlingen Striort. Striort er en skånsom og naturlig behandling, der sikrer dig varige resultater, helt uden brug af nåle og kirurgi.

Ved hjælp af en skånsom behandling med vacuum trækkes ilt og næringsstoffer op til de ødelagte områder omkring strækmærkerne, så huden atter kan forny sig selv, og strækmærkerne minimeres. For at opnå den bedst mulige effekt kombinerer Striort vacuum behandlingen med medicinske cremer, der fremmer hudens regenerering.

Striort er videnskabelig dokumenteret, og i Danmark er Bodyshape-Esbjerg en af de første kliniker til at tilbyde behandlingen. Vi tilbyder naturligvis gratis forsamtale - den kan du booke lige her.


Gratis forsamtale - book online

Vi håber at ovenstående gennengang af de forskellige kropslige fokusområder, vi ofte møder, kunne hjælpe dig lidt på vej. Måske på vej til at indfri dit nytårsfortsæt.

Du er i hvert fald meget velkommen til at slå på tråden, skrive eller booke online; så skal vi gøre vores for, at du når dine mål. Det er tid til at investere i sig selv.

Book din behandling online eller på 26 333 222.